יום ראשון, 31 ביולי 2011

GUY SAVOY - סיפור בשלושה חלקים - חלק שני

איזה כיף שמוחות קולינריים טובים וגרגרנים המציאו את ה - Degustation - ארוחת טעימות המאפשרת לטעום מבחר עשיר של מנות ודרכן לחוות את הוירטואוזיות של השף על כל גווניה. הלכנו על האופציה הנהדרת הזו בלי לחשוב פעמיים.

אז הנה אנחנו יושבים אחד מול השניה בשולחן העגול, מחייכים זה לזו, צלחות הסמיילי מחייכות אלינו, היהלום שלי נוצץ על האצבע, היין מתחיל לזרום בעורקים - אופוריה בהתגלמותה, ואנחנו עדיין לפני האוכל...רגע אחד....הנה צלחת מתקרבת לשולחן!
הערה קטנה לפני שממשיכים - בפוסט הזה החלטתי לתת לתמונות לדבר. מוכנים? מתחילים - 

מנת הפתיחה היא מרק כתום קרמי וקר. התלהבתי בעיקר מהפתעה שהוחבאה מתחת לכלי שבו הוגש.


לאחר הצעצוע המדליק הזה, הגיעה מנת פתיחה קלאסית של קוויאר שחור על דג Whiting (לא מצאתי תרגום לעברית) שנתפס בחכה והוגש לאחר בישול קצר בציר לימוני לצד טרטר שרימפס (שעד לא מזמן שחו להנאתם במפרץ דאבלין) וג'לי לימון.


המנה הבאה שנחתה על שולחננו התאפיינה בצבע ירוק כל כך יפה וכל כך מושך שאני בספק אם הצלחתי להנציח את היופי הזה במצלמה שלי (למרות שניסיתי מאוד!).
שמה של המנה היא - Myriad of young peas (בתרגום ישיר - מספר עצום של אפונים צעירות) וכמשתמע מכך הצלחת העמוקה היתה מלאה באפונים ירוקות ומקסימות ששחו בתוך מחית אפונים עדינה. כל אפון היה חתוך לחצי להעשרת הארומה והטעמים (רחמים על הטבח שעמל על זה!) ועל כל המסיבה הירוקה הזו הונחה ביצה עלומה שנחתכה ע"י המלצרים בתיאום מושלם והשפריצה חלמון צהוב בוהק. 

אחרי הפתיחה המרעננת, העניינים התחילו להתחמם עם פילה לברק צרוב על הגריל ששחה ברוטב וניל מתוק עם נגיעת פטריות - שאפו לשילוב המדהים.

ואז הגיע חבר נוסף מן הים. הפעם היה זה לובסטר ברוטב חמאה שהוגש בתוך השריון עם מדליון לובסטר מעליו - 

ועכשיו, תנו כבוד למרק שהיה ללא ספק אחד השיאים בארוחה - מרק קרם ארטישוק עם חתיכות כמהין ופרמז'ן שהוגש בליווי בריוש חם וטרי שאותו המלצר מרח לנו בחמאת כמהין. טירוף חושים בהתגלמותו!

את השלב הנוכחי חתמה מנת פילה עגל במעטפת קישוא ירוק וצהוב. אני חייבת לציין שמרק הארטישוק קצת האפיל על המנה הזו, ולכן, למרות שהיתה מוצלחת מאוד, הזכרון העיקרי שלי ממנה זו הוא הכלי המיוחד שבו הוגש הרוטב המלווה

וכך תם לו החלק העיקרי של הארוחה שהותיר אותנו מלאי רושם משילוב הטעמים, הריחות והצבעים, ההגשה האסטטית, התזמון המושלם של צוות המלצרים בהגשת המנות לשולחן, והמקום (המועט) שמסתבר שנשאר לנו בקיבה לקראת הקינוחים.

בחלק הבא - סיום מתוק (עם קצת פלפל :)

נשתמע,




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה